top of page
IMG-20190505-WA0154.jpg

Tiyatromuzla ilgili  görüntülü haber için  fotoÄŸrafı tıklayabilirsiniz.

yunus proje.jpg

Proje bilgisi için  fotoÄŸrafı tıklayabilirsiniz.

facebook_untitled.jpg
facebook_untitled.jpg

milli mücadelede

anadolu kadınları  

Sergi ve Tiyatr(devam ediyor) 

​

Müzikli Danslı Tarihsel  Belgesel türünde olan tiyatro eserimizde geçmiÅŸten bugüne Anadolu’daki yaÅŸamış güçlü kadın figürünü yeni kuÅŸaklara hatırlatmak istedik: Ä°lk çaÄŸlardan beri kadınlar Anadolu’nun vazgeçilmez öÄŸeleridir.  Oyunumuzda iÅŸlediÄŸimiz Mitolojik Anadolu Tanrıçalarından Kibele doÄŸurganlığı ve bereketi temsil ederken, Karadeniz’den Ege’ye gelip Ä°zmir’i kuran SavaÅŸçı Amazon kadınları kadının gücünü, Selçuklu Döneminde yaÅŸamış ve Ahi Ocaklarının bir kolu olan Bacıyan-ı Rum yani Anadolu Bacıları da kadının üretimdeki rolünü temsil eder: Ve Osmanlı Döneminin sonunda ise Kadın Efelerimiz ve kahramanlarımız, Çete AyÅŸeler, Gördesli Makbuleler, Çiftlikli Kübralar, Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Tayyar Rahimeler, Nezahat Onbaşı ve diÄŸerleri Kadim Anadolu’nun yaratılmasında en erkeÄŸinin yanında en önemli rolleri alarak gerekirse inançları ve özgürlükleri uÄŸruna canlarını gözlerini kırpmadan feda etmiÅŸlerdir.  Anadolu Kültürü ve inanışı kadına verdiÄŸi önemi; ‘Cennet anaların

ayağı altındadır’ diyerek ifade etmiÅŸtir. Kadın cinayetlerinin bunca arttığı

Oyunumuz 2021/ 2022 Tiyatro sezonunda oynamaya devam edecek. 

anadolu'nun

hafızası Etkinlikleri

Kültür Bakanlığı Gençdes Projesi

​2017

​

TÜRKÜLERÄ° &GELENEKLERÄ° Ä°LE ANADOLU’NUN HAFIZASI ETKÄ°NLÄ°KLERÄ°

​

Kültür Bakanlığının maddi destekleriyle yaptığımız  bu etkinlikte Halk Kültürümüzün alanlarından Halk Çalgıları ve Halk MüziÄŸi baÅŸlıklarında çalışan  kiÅŸiler ve bu alanlarda çalışma yapanlarla alana ilgi duyan  14-29 yaÅŸ arası gençler bir araya getirilmiÅŸ çeÅŸitli atölye ve etkinlikler gerçekleÅŸtirilmiÅŸtir.

Bu alanla ilgilenen gençler birbirleriyle baÄŸlar kurup kaynaÅŸacaklar, atölyelerle ve gezilerle bilgilerini geliÅŸtireceklerdir.  EtkinliÄŸimizle, Halk Kültürü alanları ilgilenen ve  yeni tanıyacak olan gençler için  Halk Kültürünü tanıma ve inceleme fırsatı yaratılmıştır.

Tiyatromuzla ilgili haber için  fotoÄŸrafı tıklayabilirsiniz.

milli mücadelede

Gördesli Makbule  

Tiyatr(devam ediyor)

 

​

Köy köy gezerek Åžanlı Efelerimizi anlatmaya devam ediyoruz. Atçalı Kel Memed Efe, Çakırçalı MEmed Efe, Yörük Ali ve diÄŸerleri.  KurtuluÅŸ Savaşına kocası Halil Efe'nin engellemesine raÄŸmen katılarak ÅŸehit olan Gördesli Makbule'ye anlatan oyunumuz ÖdemiÅŸ Lübbey köyünün doÄŸal dekorunda oynandı. Ä°lk kez tiyatro izleyen köylülerden büyük beÄŸeni aldı. 

Oyunumuz 2021/ 2022 Tiyatro sezonunda oynamaya devam edecek. 

​

​

700 yıldır bitmeyen nefes yunus emre projesi(Gençlik Spor Bakanlığı DesteÄŸi ile)  

 

Hayata kaldığı yerden devam ediyoruz.

7'den 77'ye herkesin katılabileceği bu proje ile Anadolu'nun Birleştirici Unsurlarından YUNUS EMRE'nin şiirlerinde buluşacağız.

Yaşın, cinsiyetin, rengin, kimliÄŸin deÄŸil, insan olmanın paydasında olmak için sizi de bekliyoruz.

Ölümünün 700.Yılında Anadolu'nun Tükenmeyen Nefesi Ozan Yunus Emre'nin ÅŸiirlerinden bir sahne gösterisi hazırlayacağız.

Sesi olan nefesiyle , sazı olanı sazıyla , bizimle olmaya çağırıyoruz.

GönüllülüÄŸün esas olduÄŸu bu projede yer almak için daha önce sahne almak ÅŸart deÄŸil. Süreç içinde gerekli eÄŸitimler verilecektir. Bilgi için: https://www.facebook.com/groups/512575893051346

Katılım ücretsizdir.

Gösterilerimiz 2021- 2022 Tiyatro Sezonunda devam edecek. 

​

​

kelo.jpg

kaynaklar köy tiyatrosu

​

keloğlanın torunu

Kırsalda Sanat (devam ediyor) 

​

​

Bu eserimiz köyümüzün başından geçen gerçek olaylardan esinlenerek yapılmıştır.  KeloÄŸlan’ın torunu Kelo’nun köyüne Büyük Patron gelmiÅŸtir.Büyük Patron, Köyün olduÄŸu yere bir baraj yapmak, altın madeni kurmak, ormanı kesip fabrika yapmak ve daha çok para kazanmak istemektedir.Büyük Patron, köylülerin arazilerini, evlerini çok paralar vererek satın almıştır. Bütün köy sular altında kalacak, ormanlar kesilip,     fabrikalar kurulacak, doÄŸa yok edilecektir.Fakat Kelo, kendi topraklarını satmamak için Büyük Patron’a direnir. En büyük yardımcısı ise kendisinin icat ettiÄŸi Robot EÅŸeÄŸi Karakaçan’dır.

Kelo, tıpkı dedesi KeloÄŸlan gibi aklı ve     zekasını   kullanarak Büyük Patron’a direnir ve  köyünü sular altında kalmaktan kurtarır.

kültürünü tanı kültürünü yaşat-01.jpg
facebook_untitled.jpg
senbenyokbiz_varız.jpg

kaynaklar köy

tiyatrosu

​

senbenyok

biz varız

Devam Eden Oyunumuz

​​​

Köye gelen kötü yaptığı dedikodularla mutlu bir halde yaÅŸayan köylüleri birbirine düÅŸürerek köyü yönetmeye baÅŸlar. Ancak köylüler bu kötü durumda birlikte hareket ederek kurtulmayı baÅŸarırlar. Yazan: Muharrem Buhara Yönetenler

: Duygu Çokgezer & M. Ümit Görgülü 

kültürünü yaÅŸa/t

Kültür Bakanlığı Gençdes Projesi

​2016

kültürel etkinliklerimiz

 

Bu etkinliklerimizde , Ege Bölgesinde oynanan Halk Oyunlarının ve Zeybeklik GeleneÄŸi’nin  gençlere tanı- tılması amaçlanmıştır.

​

Genç kuÅŸakları zeybeklik geleneÄŸini alandaki çalış- maları olan akademisyen ve uygulayıcılarla buluÅŸarak, atölye ve gösterilerle gerçekleÅŸtirdik. 

ege gösteri sanatları

Belgesel Tiyatromuz

Çakırcalı Memed Efe ve Kızanları

​​​

Oyunumuz, Ege bölgesinde yaÅŸamış ünlü Çakırcalı Mehmet Efe’nin yaÅŸamından kesitleri; Müziklerle, zeybek danslarıyla seyirlik etkilerle sahneye taşıyor. Oyunda, Çakırcalı Mehmet Efe’nin yaÅŸam öyküsünden yola çıkarak, Efelerin ve Zeybeklerin daÄŸa çıkış-larındaki sosyal ve ekonomik nedenler anlatılır. Efelerin, ağır vergileri ve baskıları altında ezilmiÅŸ yoksul ve güç durumdaki köylülerin yar-dımlarına koÅŸmaları, gerek-tiÄŸinde de toprakları için savaÅŸmaları seyirlik olarak veriliyor. Özellikle çok bilinmeyen danslarıyla da dikkati çeken oyun, Zey-beklik Kültürünün kahra-manlarını ete kemiÄŸe bürür-ken, dönemlerindeki sosyal olaylara da projeksiyon tutmaktadır.

facebook_untitled.jpg

tematik tiyatro 

Hey Gidinin Efesi

​

​

Ege'nin  unutulmaz Efelerinden Atçalı Kel Memed, Yörük Ali ve Çakırcalı Memed Efe'nin tema olarak alındığı oyunumuz, 2021/2022 Tiyatro sezonunda devam edecek. 

facebook_untitled.jpg

Tiyatromuzla ilgili haber

için  fotoÄŸrafı tıklayabilirsiniz.

tematik tiyatro

Dersimiz Ticaret 

Yarın DerneÄŸi & ÖdemiÅŸ Ticaret Odası Ä°ÅŸbirliÄŸinde

​

​Oyunun yazarı ve yönetmeni M. Ümit Görgülü'nün oyun hakkındaki düÅŸünceleri. 

ÖdemiÅŸ Ticaret Odası için yazılan ve ilçedeki bütün çocuklara izletilecek olan bu eserin çocuklarımıza ticaretin temel kavramları  ve mantığı hakkında bilgiler verirken, ticaret yaparken dürüst ve ahlaklı olmanın öneminin de altını çiziyor. Ben bu giriÅŸimi Anadolu Selçukluları  döneminde Ahi Ocakları’nın giriÅŸimlerine benzetiyorum. Ahi Ocakları ‘yabancıların ellerinde olan ticareti’ Anadolu insanına öÄŸretmek için kurulmuÅŸ bir tür eÄŸitim merkezleridir. Ahi Ocaklarında ticaretin ve zanaatkârlığın temel man-tıkları öÄŸretirken en temel ilkeleri dürüstlük ve ahlaktı.  Bugün de olduÄŸu gibi her zaman ‘iÅŸini iyi bilen, dürüst, kandırmayan vb’ esnaf ve zanaatkârlara, sanatçılara ihtiyacımız var.

gördesli_duygu1.jpg

Sergimizle ilgili  haber için  fotoÄŸrafı tıklayabilirsiniz.

tematik sergi 

kahraman anadolu kadınları

​

KurtuluÅŸ Savaşının 100. Yılını Anadolu'da efsaneleÅŸen Türk Kadınlarının öyküleri ile kutluyoruz. Nene Hatun'dan Gördesli Makbule'ye, Çete AyÅŸe^den Kara Fatma'ya kahraman Türk Kadınlarının sergisi 2021/2022 yılında çeÅŸitli yerlerde sergilenmeye devam edecektir. 

Aktivist: Duygu Çokgezer Görgülü

bottom of page